Ontdek

Fotowedstrijd #steegjesAppingedam

9 september – 7 oktober 2023

Appingedam kennen we van de hangende keukens, maar minstens zo kenmerkend zijn de vele steegjes in de stad. Van oudsher belangrijk voor het vervoer van turf tussen water, kade, steeg en straat, zoals vandaag de dag nog aan het stratenpatroon is af te lezen. Maar de steegjes raakten in onbruik en daarmee in vergetelheid.

Help jij mee de steegjes in Appingedam nieuw leven in te blazen zodat ze weer onderdeel worden van het stadse leven? Laat zien hoe jij de steegjes in de stad beleeft. Deel je foto’s van een steegje en geef aan wat volgens jou opvallend of bijzonder is. Foto’s van nu zijn welkom, maar ook historische foto’s uit een familiealbum.

 

Meedoen

Stuur voor 7 oktober je foto in voor de fotowedstrijd #steegjesAppingedam en maak kans op een plekje op de tentoonstelling in het Museum Stad Appingedam en een rondvaart. Denk hierbij om de volgende spelregels:

  • De foto moet gemaild worden naar info@museumstadappingedam.nl.
  • De foto moet rechtenvrij gebruikt kunnen worden, de inzender geeft toestemming hiervoor in de mail.
  • De voor- en achternaam van de maker willen wij graag kunnen vermelden, dus deze moeten in de mail staan.
  • Resolutie: minimaal 300 dpi.
  • Eén inzending per persoon.

 

Initiatief

Dit is een fotowedstrijd van de gemeente Eemsdelta, het College van Rijksadviseurs, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Museum Stad Appingedam ter ere van de geschiedenis en de toekomst van de Damster steegjes. Het College van Rijksadviseurs wil oog houden voor wat de samenleving waardevol vindt. Cultureel erfgoed is een belangrijke bron van onze identiteit en dient als inspiratie voor innovatie en creativiteit. Daarbij blijven we graag in gesprek over welke waarden een plek of gebied heeft.