Ontdek

Arrangementen

Het Museum Stad Appingedam kent diverse arrangementen, voor groepen, scholen en natuurlijk kunnen wij ook een arrangement samenstellen naar wens.

Groepsarrangementen

Er zijn verschillende mogelijkheden als u als groep (vanaf 10 personen) het museum wilt bezoeken:

  • Alleen entree: € 5,- per persoon
  • Entree met rondleiding: € 7,50 per persoon
  • Entree, rondleiding, 2 kopjes koffie of thee met koek/cake: € 10,00 p.p.
 

Naar wens kan een ander arrangement worden samengesteld.
Voor informatie of reserveren: tel. 0596-680168 of stuur een mailtje naar info@museumstadappingedam.nl , u ontvangt z.s.m. bericht. Houdt u er rekening mee dat het museum gesloten is op maandag en dat u wanneer u vrijdag een mailtje stuurt, niet eerder dan dinsdag antwoord kunt verwachten.

Speciaal schoolarrangement

De kinderen worden ingedeeld in bijvoorbeeld drie groepen van maximaal 12 kinderen en er kan gekozen worden uit de volgende onderdelen (naar wens van de school) van elk ca. 20 minuten/half uur (afhankelijk van de beschikbare tijd en keuze)

  1. een rondleiding door het museum met een gids
  2. er wordt een spannend verhaal voorgelezen in de middeleeuwse kelder,
  3. vragen maken bij de wisseltentoonstelling (lesbrief wordt van tevoren naar de school gestuurd en de kinderen kunnen dan kopieën meenemen).
  4. een pauze met drinken en een zakje chips, eventueel kunnen er ondertussen kleurplaten worden gemaakt.
  5. speurtocht door het museum: zoek 10 nieuwe dingen die verstopt zijn tussen de oude.

Dit arrangement kan aangepast worden aan alle leeftijden, van groep 1 t/m groep 8. Maximaal 50 kinderen per keer.
Prijs: € 3,- per leerling, € 4,00 per begeleider, de begeleiders krijgen koffie met cake. Juf of meester gratis entree.
Het arrangement hoeft niet direct afgerekend te worden, het museum kan naderhand een factuur naar de school sturen. Wilt u de mogelijkheden bespreken of een arrangement afspreken, stuur dan een mailtje naar: info@museumstadappingedam.nl , u ontvangt z.s.m. bericht.
Houdt u er rekening mee dat het museum gesloten is op maandag en dat u wanneer u vrijdag een mailtje stuurt, niet eerder dan dinsdag antwoord kunt verwachten. Bellen kan ook: tel. 0596-681068.

 

Heksenfeestje

Wil je je verjaardag eens op een heel andere manier vieren? Geef je dan op voor een heksenfeestje in het museum! Dit kan voor kinderen vanaf 7 jaar, maximaal 8 kinderen per keer, op een woensdagmiddag of vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur.
Je gaat samen een speurtocht doen door het museum, heksenproefjes, kleurplaten maken, er wordt een spannend verhaal verteld en als je vriendjes of vriendinnetjes cadeautjes meegenomen hebben voor jou gaan we die in een spel uitpakken.
Natuurlijk is er ook wat lekkers te eten en te drinken!

Het feestje kost inclusief alles, ook de entree: € 25,- voor de kinderen, en volwassenen die meegaan betalen € 5,- entree.
Reserveren kan telefonisch: 0596-680168.

Tip
Na het feestje kunt u gaan eten bij ‘De Koning van Groningen’, een paar stappen verder dan het museum in de Dijkstraat. Zij hebben een speciale aanbieding in combinatie met een heksenfeestje bij ons: per kind een snackbox van € 4,75 (incl. drinken, patatjes, snack naar keuze en cadeautje mogen ze zelf uitzoeken) en volwassenen kunnen gewoon van de kaart bestellen met de bijbehorende prijzen. Wilt u dit bespreken, dan kunt u dat meteen bij het reserveren bij het museum aangeven, dan wordt alles verder geregeld.